Conferința Națională – EDUCAȚIA PARENTALĂ ÎN ROMÂNIA 2022

Asociația HoltIS și Reprezentanța UNICEF în România organizează Conferința Națională – Educația Parentală în România și la Gala de Excelență în Educația Parentală, joi 8 decembrie 2022, între orele 10:30-14:30.

Această conferință își propune să aducă împreună cei mai importanți actori instituționali (Ministerului Educației, Ministerului Sănătății, Ministerului Familiei Tineretului și Egalității de Șanse, Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Reprezentanța UNICEF în România, reprezentanți ai Parlamentului României, Autorități Locale și Organizații Non-guvernamentale) care au un rol relevant în procesul de dezvoltare a serviciilor de educație parentală în România.

În cadrul Conferinței vor fi prezentate cele mai relevante modele de educație parentală, prezenta rezultate ale acestei practici dezvoltate în România. Totodată, va fi lansat Registrul Național al Furnizorilor de Educație Parentală, menit să ofere cât mai multe informații despre furnizori, despre educatorii parentali și modele realizate în sistemul educațional, de servicii sociale și medicale.

În partea a doua a Conferinței, în cadrul Galei de Excelență în Educația Parentală, vor fi premiați cei mai activi educatori parentali, vor fi premiate personalități care au susținut și promovat educația parentală și instituții care au depus eforturi remarcabile pentru dezvoltarea acestui domeniu în România.

În ultimii zece ani, Asociația HoltIS, cu sprijinul Reprezentanței UNICEF în România, a format la nivel național aproximativ 1.800 de educatori parentali, care au organizat peste 20.000 de sesiuni de educație parentală la care au participat 29.000 de părinți, dintre care 4.500 sunt tați. Peste 42.000 de copii cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani au beneficiat de abilitățile îmbunătățite ale părinților.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Extinderea modelelor de bună practică QIE: Parenting Apreciativ, implementat de HoltIS în parteneriat cu Reprezentanța UNICEF în România.

Pentru înregistrare cu participare online puteți accesa următorul link:

Înregistrare pe platforma ZOOM

2 comments

  1. Carabașu Manuela

    Educatia parentala este extrem de importanta in conditiile in care FAMILIA este un factor central in educatia copilului, alaturi de SCOALA si COMUNITATE

  2. Sunt foarte fericita ca Asociatia HoltIS si Reprezentanta UNICEF in Romania organizeaza Conferinta Nationala si Gala de Excelenta in Educatia Parentala. Acest tip de evenimente incurajeaza si promoveaza modele de educatie parentala care pot schimba vietile copiilor si parintilor in mod pozitiv si ofera instrumente necesare pentru dezvoltarea abilitatilor parentale. Astept cu mare interes rezultate uimitoare pe care le vor genera aceste evenimente!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.