Educația parentală – în prim plan în cadrul proiectului ”Școli prietenoase în comunități implicate”

Educația parentală – în prim plan în cadrul proiectului ”Școli prietenoase în comunități implicate”

Începând cu luna iunie 2018, Asociația HoltIS, alături de Inspectoratul Școlar Județean Iași, în calitate de beneficiar și de partenerul Fundația COTE, au implementat proiectul ”Școli prietenoase în comunități implicate”, în cadrul Programului „ȘCOALĂ PENTRU TOȚI”, Axa prioritară 6, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

În cadrul proiectului, Asociația HoltIS a derulat activități specifice de formare teoretică și practică de educație parentală și grupuri de suport pentru părinții și tutorii copiilor implicați în proiect, astfel încât țintele stabilite de Asociația HoltIS au fost atinse.

În cadrul proiectului proiectul ”Școli prietenoase în comunități implicate”, pe parcursul celor 3 ani de implementare, au fost formați 74 de educatori parentali, care au susținut cursuri de educație parentală și activități ale grupurilor de suport în cele 6 comunități în care proiectul s-a implementat: Deleni, Erbiceni, Podu Iloaiei, Hârlău, Pârcovaci și Răducăneni.

La activitățile de educație parentală și grupuri de suport au participat 740 de părinți, beneficiari indirecți fiind peste 1200 de copii. Astfel, prin intervențiile activităților de educație parentală au fost aduse beneficii nu numai celor 740 de copii din grupul țintă al proiectului, ci și fraților și familiilor acestora.

Pentru consolidarea rețelei de educatori parentali creată în cadrul proiectului, Asociația HoltIS a organizat în luna iunie 2021, un număr de 2 workshop-uri cu titlul Promotori pentru Educația Parentală. În cadrul workshop-urilor au fost dezbătute teme legate de metode de acompaniere a educatorilor parentali care lucrează cu părinții din școlile partenere în proiect și împărtășite experiențe ale educatorilor parentali cu privire la activitățile derulate. S-a dezbătut pe marginea metodelor de lucru cu părinții și a metodelor de promovare a filosofiei educației parentale în comunități și, totodată, asupra conștientizării importanței educației parentale de către părinți.

Modelele de abordare a educației parentale create în cadrul proiectului pot fi multiplicate și la nivelul altor comunități, iar rețelele formate deja rămân active, continuând să aducă beneficii copiilor și părinților.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.