Ofertă Educație Parentală – PNRR

Ofertă Educație Parentală – PNRR

Asociația HoltIS dorește să vină în sprijinul școlilor din România incluse în lista potențialilor beneficiari de granturi în cadrul Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) / Mecanismul de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) cu oferta pentru formarea educatorilor parentali și organizarea cursurilor de educație parentală.

În cadrul Ghidului, la 1.3 – Activități de intervenție sunt incluse activitățile de educație parentală.

Programul „Cum ne antrenăm Parentingul Apreciativ” a fost dezvoltat de Asociația HoltIS, cu sprijinul Reprezentanței UNICEF în România și a oferit până în prezent cursuri de formare educatori parentali și cursuri de educație parentală în toate județele din țară. Organizarea cursurilor de educație parentală de către educatorii parentali (cadre didactice pregătite din școlile partenere) conduce la reducerea riscului de abandon școlar și a absenteismului școlar și susține procesul de tranziție de la învățământul secundar inferior la învățământul secundar superior, îmbunătățește relațiile părinților cu școala și cu propriii copii.

Pentru a facilita introducerea unor activități de educație parentală în școlile din România, Asociația HoltIS pune la dispoziție un mecanism de calcul personalizat al ofertei tehnice și financiare pentru fiecare școală solicitantă, în funcție de numărul de copii în școală, de numărul de educatori parentali care intentionați să fie pregătiți în domeniul parentingului și de numărul de părinți participanți la aceste cursuri de educație parentală.

Pe platforma QIE (Educație Incluzivă de Calitate), în funcție de nevoile identificate de dvs., puteți completa informațiile solicitate și veți primi pe e-mail, după finalizarea procesului, oferta tehnică și financiară ajustată în funcție de opțiunile completate.

Scenariile sunt flexibile, de exemplu, puteți avea un număr de cadre didactice care participă la cursurile de formare în educație parentală în anul 1, dar puteți lua în calcul formarea și în anul 2 sau 3 ținând cont de fluctuația de personal.

Cu speranța că oferta noastră întâlnește nevoile copiilor, părinților și cadrelor didactice din școala dvs., vă invităm să explorați posibilitatea de a colabora pentru dezvoltarea educației parentale în acord cu nevoile identificate la nivelul școlii la următorul link:

https://www.qie.ro/platforma/ep/oferte2022pnrr

Cu cele mai apreciative gânduri,

Prof. univ. dr. Stefan Cojocaru

Președinte Asociația HoltIS

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.