Înființare Cluburi ale Adolescenților la Nivel Național

Înființare Cluburi ale Adolescenților la Nivel Național

Asociația HoltIS are plăcerea de a vă adresa invitația de a înființa un Club al adolescenților în școala Dvs. și de a vă alătura astfel rețelei de Cluburi HoltIS existente în prezent. Ne propunem înființarea a cel puțin 100 de noi cluburi în unități de învățământ din întreaga țară (gimnaziu și liceu), în cadrul proiectului „Extinderea modelelor de bună practică QIE: Cluburi ale adolescenților” desfășurat în parteneriat cu Reprezentanța UNICEF în România.

Cluburile HoltIS sunt o inițiativă a Asociației HoltIS dezvoltate cu sprijinul Reprezentanţei UNICEF în România. Începând cu anul 2019 au fost înființate 63 de cluburi în 58 de unități de învățământ din județul Bacău în cadrul proiectului „Împreună pentru viitor”. Județul Bacău a devenit un model de bună practică în ceea ce privește Educația Incluzivă de Calitate (QIE) și ne propunem să dezvoltăm cu ajutorul dumneavoastră acest model la nivel național, astfel încât experiența acumulată de cele 63 de cluburi active să poată fi replicată și în alte școli din România.

Prin înfiinţarea cluburilor se urmărește încurajarea participării active a adolescenților în comunitate prin desfăşurarea de activităţi menite să dezvolte abilităţile sociale, spiritul civic şi lucrul în echipă şi să dezvolte leadership-ul în rândul adolescenților. Cluburile au reușit să fie un factor important în dezvoltarea socio-emoțională a membrilor datorită implicării lor în activități destinate comunităților din care fac parte.

Pentru buna desfăşurare a procesului de înfiinţare a cluburilor (un club la nivelul şcolii), este necesară implicarea a cel puțin unui coach (cadru didactic, consilier școlar, mediator școlar etc.) care să supervizeze şi să sprijine elevii care vor să facă parte din club, acesta fiind primul pas în înființarea clubului.

Pe tot parcursul derulării de activități de către club, echipa Asociației HoltIS va asigura sprijinul necesar bunului mers al clubului:

  • accesul la platforma cluburilor (platformă implementată și dezvoltată începând din anul 2019 care oferă cadrul de raportare și arhivare a situației cluburilor și a activităților derulate);
  • predarea către membrii clubului de kituri ale membrilor;
  • suport tehnic pentru lucrul pe platforma cluburilor;
  • oportunități de finanțare a activităților derulate de cluburi;

Aşadar, avem rugămintea de a transmite informaţia mai departe elevilor şi cadrelor didactice din şcoala Dvs. Astfel, viitorul coach va putea începe recrutarea tinerilor care vor să facă parte din Clubul HoltIS.

Cadrele didactice interesate în a deveni Coach al Clubului HoltIS sunt rugate să acceseze link-ul următor pentru mai multe detalii şi pentru completarea formularului de înscrierehttps://holtis.ro/cluburi/club/inscrierec

Vă stăm la dispoziție pentru orice informație suplimentară:

Pentru Regiunea Sud-Vest și Regiunea Sud-Est:

Anda Ionescu – anda.ionescu@holtis.ro

Pentru Regiunea Nord-Est și Regiunea Nord-Vest:

Alexandra Sasu – alexandra.sasu@holtis.ro

Pentru Regiunea Vest și Regiunea București-Ilfov:

Diana Pricope – diana.pricope@holtis.ro

Pentru Regiunea Centru și Regiunea Sud-Muntenia:

Simona Apopei – simona.apopei@holtis.ro

Așteptăm cu interes înscrierile Dvs.!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.