Clubul HoltIS Nr.11 HOPE Bacău invitat la Strasbourg de către Parlamentul European

Clubul HoltIS Nr.11 HOPE Bacău invitat la Strasbourg de către Parlamentul European

Cluburile HoltIS din județul Bacău desfășoară activități lunare, care mai de care mai frumoase și inovative, chiar și în condiții de pandemie.

O activitate ne-a atras atenția zilele acestea și anume, activitatea Clubului HoltIS Nr. 11 HOPE, care și-a dus proiectele până în Parlamentul European din Strasbourg. Președinta clubului, Carla – Beatrice Munteanu ne-a povestit puțin despre experiența lor la Strasbourg și mini excursia pe care au organizat-o odată cu plecarea lor în Franța:

”În perioada 6-10 octombrie 2021, noi, membrii Clubului HoltIS Nr. 11 din cadrul Colegiului Național Catolic ”Sfântul Iosif„ Bacău, supervizat de coach-ul Ștefură Iuliana – Irina, împreună cu alți elevi și cadre didactice ale colegiului, am avut șansa să ieșim din zona noastră de confort, să ne luăm bagajul în spate și să vizităm locuri pe care mulți le văzusem doar în imagini pe internet sau în cărți.

Pentru  participarea la evenimentul EYE (European Youth Event), Parlamentul European a organizat un concurs pentru grupuri de tineri care au derulat proiecte în 2021. Am scris o aplicație care a pus în valoare proiectul Clubului  HoltIS și anume proiectul „Fericire la pachet”. Prin acest proiect, Clubul HoltIS Nr. 11 HOPE a ajutat copii din medii defavorizate și anume, 25 de copii din satul Nicolae Bălcescu Bacău, realizând pachete cu alimente și hăinuțe pentru ei. Proiectul a fost realizabil și datorită sponsorilor Cora Bacau și Organizației „Anul ăsta fii și tu moșul „. Astfel, am câștigat o invitație pentru 19 de tineri și pentru liderul de grup la Strasbourg.  EYE s-a derulat fizic între 8 și 9 octombrie, și online pe 5 octombrie.

Au fost patru zile de călătorie. Am pornit din România, iar prima oprire a fost în Budapesta, un oraș al podurilor și al civilizației, continuând apoi cu vizitarea Parlamentului European din Strasbourg, unde am avut ocazia să arătăm că suntem tineri implicați, tineri a căror voce poate fi auzită și ascultată, tineri ale căror idei pot fi puse în aplicare nu doar pe hârtie, tineri care pot face cu pași mici și mari o Europă mai bună, o Europă de care generațiile viitoare să fie mândre!

La evenimentul EYE (European Youth Event) am avut ocazia să cunoaștem și mulți alți tineri veniți din toate colțurile Europei, tineri cu altă cultură, altă limbă, alte idei, tineri care ne-au impresionat, cu care am legat prietenii ce ne vor ajuta în drumul nostru personal și colectiv.

În a doua zi am luat Strasbourg-ul la pas și am fost încântați de grandioasa Catedrală Notre-Dame din Strasbourg, cât și de centrul orașului, un oraș viu și primitor. În drumul nostru spre casă am poposit în Györ, un oraș al tinerilor unde voia bună e pusă pe primul loc, un oraș splendid prin simplitatea sa.”

Ne bucurăm să vedem astfel de inițiative în rândul Cluburilor HoltIS și îi felicităm pe membrii clubului pentru creativitate!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.