6 ediții ale concursului de desene “Știați că …?”

6 ediții ale concursului de desene “Știați că …?”

În cadrul proiectului „Școli prietenoase în comunități implicate” s-au derulat cu succes 6 ediții ale concursului de desene “Știați că …?”

Toți copiii implicați în proiect din Erbiceni, Pârcovaci, Podu Iloaiei, Răducăneni, Deleni și Hârlău au avut ocazia de a participa la concursuri, având în prim plan o tematică ce vizează educația, realizând câte o pictură care reprezintă viziunea lor despre educaţie şi asociindu-i câte un mesaj potrivit. Toate lucrările au putut fi admirate de publicul larg în cadrul unor expoziții locale.

Astfel, la finalul celor 6 ediții, un număr de 24 de copii au reușit să se claseze pe locurile I, II, III și IV în fiecare comunitate, primind o diplomă de merit și un premiu. Desenele lor vor fi cunoscute în toate comunitățile implicate în proiect, întrucât în lunile imediat următoare vor fi montate 48 de bannere pe care sunt imprimate desenele copiilor. Astfel, mesajele lor vor ajunge mai departe, în fiecare din localitățile implicate în proiect, dar și în municipiul Iași.

Concursurile de acest tip au menirea de a-i atrage pe copii către școală, de a-i provoca într-un demers creativ, spontan, inspirat de universul educației, univers în care ei trebuie să se regăsească și să se integreze cu succes. Acestea au promovat importanţa educaţiei în dezvoltarea copilului, a participării părinţilor la îngrijirea şi educaţia timpurie a copilului şi importanţa participării echitabile şi depline a copiilor în învăţământul obligatoriu, importanța nediscriminării, a toleranţei sociale, religioase sau etnice, a implicării sociale şi a responsabilităţii civice.

„Concursurile Știați că…? au fost activități care urmăresc să faciliteze accesul comunităţilor la mesajele care încurajează participarea la educaţie. Ne-am dorit ca întreaga comunitate implicată în proiect să conştientizeze importanţa educației şi a valorilor promovate de proiect şi să susţină acest demers. Pentru un impact major, acțiunile desfășurate în acest sens vizează expunerea în comunităţi a viziunii şi a mesajelor despre educaţie a copiilor din comunitatea respectivă.“ a precizat prof. Crina Ciobanu, managerul proiectului.

Proiectul Școli prietenoase în comunități implicate este derulat de Inspectoratul Școlar Județean Iași în calitate de beneficiar, alături de Asociația HoltIS și Fundația COTE.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.