LUNA IUNIE 2021, LUNA PROMOTORILOR PENTRU EDUCAȚIA PARENTALĂ ÎN CADRUL PROIECTULUI ȘCOLI PRIETENOASE ÎN COMUNITĂȚI IMPLICATE

LUNA IUNIE 2021, LUNA PROMOTORILOR PENTRU EDUCAȚIA PARENTALĂ ÎN CADRUL PROIECTULUI ȘCOLI PRIETENOASE ÎN COMUNITĂȚI IMPLICATE

Pe parcursul lunii iunie 2021, Asociația HoltIS, în calitate de Partener 1 în cadrul proiectului Școli prietenoase în comunități implicate – POCU 106616, implementat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și Fundația COTE, a organizat 2 workshop-uri Promotori pentru Educația Parentală, evenimente derulate în cadrul proiectului, dedicate educatorilor parentali formați din cadrul celor 6 școli partenere în proiect: Școala Gimnazială Deleni, Școala Gimnazială Al. I. Cuza – Podu Iloaiei, Școala Gimnazială Petru Rareș – Hârlău, Școala Gimnazială Pârcovaci, Școala Gimnazială C. Erbiceanu – Erbiceni și Liceul Teoretic Lascăr Rosetti – Răducăneni.

               Cele 2 workshopuri s-au derulat pe parcursul a câte 3 zile, în perioadele 4-6 iunie 2021 și 18-20 iunie 2021, în localitatea Sucevița, județul Suceava, reunind un număr total de 89 de participanți (cadre didactice formate ca educatori parentali, experți din echipa Inspectoratului Școlar Județean Iași și din echipa Asociației HoltIS).

În cadrul workshop-urilor au fost dezbătute teme legate de metode de acompaniere a educatorilor parentali care lucrează cu părinții din școlile partenere în proiect și împărtășite experiențe ale educatorilor parentali cu privire la activitățile derulate. S-au împărtășit experiențe din aria educației parentale, s-a dezbătut pe marginea metodelor de lucru cu părinții și a metodelor de promovare a filosofiei educației parentale în comunități și, totodată asupra conștientizării importanței educației parentale de către părinți. De asemenea, rolul workshopurilor a fost de a consolida rețeaua educatorilor parentali prin întâlnirea membrilor și realizarea conexiunilor, în vederea schimbului și transferului de bune practici.

 Mulțumim tuturor cadrelor didactice participante și experților din proiect pentru contribuția la reușita celor 2 evenimente! Împreună suntem adevărați PROMOTORI AI EDUCAȚIEI ÎN COMUNITĂȚI!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.