S-a dat startul cluburilor de educație nonformală în Școli prietenoase

S-a dat startul cluburilor de educație nonformală în Școli prietenoase

Proiectul ”Școli prietenoase în comunități implicate” prevede ca dezvoltarea unui program de educație nonformală destinat elevilor de gimnaziu. După instruirea a 112 cadre didactice în domeniul educației nonformale următorul pas a fost să se înființeze cluburi educaționale tematice  în fiecare școală partener asociat.

În luna ianuarie 2020 s-a dat startul activităților. Astfel,  își vor începe activitatea următoarele cluburi:

Școala Gimnazială „Petru Rareș” Hârlău: Club de lectură și Club de teatru de improvizație

Școala Gimnazială Pîrcovaci: Clubul micilor cercetători

Școala Gimnazială „Al.I.Cuza” Podu-Iloaiei: Club de comunicare, Clubul micilor detectivi (Școala Budăi)

Școala Gimnazială „Constantin Erbiceanu” Erbiceni: Clubul voluntarilor naturaliști, Drama Club

Liceul teoretic „Lascăr Rosetti” Răducăneni: Club de dezbateri, Clubul Micilor cercetători

Școala Gimnazială Deleni: Club Eco-Prietenii Naturii, Club de teatru, Club de jocuri de societate (boardgames) în Structura Maxut

Activitățile în fiecare club se vor desfășura cu o frecvență lunară, după o planificare stabilită de profesorii care și-au asumat rol de coordonatori sau de membri în echipa de organizare a cluburilor. Concepute pentru cei 300 de elevi de gimnaziu care constituie grupul țintă al proiectului, ne dorim ca aceste cluburi să devină o activitate constantă, deschisă oricărui elev din școală interesat.

Fie că sunt cluburi de științe, de comunicare și dezbateri ori de teatru aceste cluburi cresc atractivitatea școlii și au un rol important în pregătirea pentru viața a elevilor, în stimularea creativității și interesului pentru învățare, în modelarea de noi comportamente si atitudini, atât fața de școală cât si fața de dezvoltarea personală.

Mai multe imagini din cursul școlilor de vară găsiți în albumul albumul Facebook

Programul de educație nonformală este organizat în cadrul proiectului ”Școli prietenoase în comunități implicate”, implementat de Inspectoratul Școlar Județean Iași în parteneriat cu Asociația HoltIS și Fundația COTE. Parteneri Asociați: Şcoala Gimnazială ”Al. I. Cuza” Podu-Iloaiei, Şcoala Gimnazială ”Petru Rareş” Hârlău, Școala Gimnazială Pârcovaci, Şcoala Gimnazială Deleni, Şcoala Gimnazială ”C. Erbiceanu”, Erbiceni, Liceul Teoretic ”Lascăr Rosetti” Răducăneni.

 Proiectul , POCU/76/6/18/106616, este finanțat prin Fondul Social European și cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman și are ca obiectiv principal Reducerea şi prevenirea abandonului şcolar timpuriu şi promovarea accesului egal la învăţământul preşcolar, primar şi secundar de calitate, în 6 comunităţi dezavantajate socio-economic din mediul rural şi urban din jud. Iaşi, într-o perioadă de 36 de luni.

Pentru informații despre proiectul ”Școli prietenoase în comunități implicate” vedeți și: prezentare proiect , www.scoli-prietenoase.ro

Comments are closed.