Copiii au inițiative comunitare

Copiii au inițiative comunitare

Sursa: Site-ul Fundatiei COTE

În cursul lunii august, în cadrul proiectului ”Școli prietenoase în comunități implicate s-au desfășurat două dintre cele patru școli de vară prevăzute.

48 de elevi de gimnaziu și 6 cadre didactice din școlile partener asociat din Erbiceni, Podu-Iloaiei, Răducăneni, Deleni, Hărlău și Pârcovaci au participat la școlile de vară desfășurate în perioadele 11-14 august și 16-19 august 2019 la Pensiunea Angela din Vatra Dornei.

Organizator și facilitatori au fost specialiști din echipa Fundației COTE, partener responsabil de implementarea activității.

Cele două școli de vară au oferit o experiență memorabilă pentru toți participanții.Elevii au experimentat lucru în echipă pentru identificarea nevoilor comunității și generarea de soluții pentru rezolvarea acestora, au fost inițiați în conceperea de mini-proiecte. Încurajați să fie atenți, toleranți, să aibă încredere de a-și explora și exprima propriile idei și să se asigure că fiecare membru al echipei își expune părerea, copiii au reușit să acționeze ca o echipă. Au fost elaborate 6 idei de mini-proiecte diferite.

Copiii au apreciat participarea la Școala de vară ca pe o ocazie de a-și face prieteni, de a învăța lucruri noi, de a dobândi încredere și curaj. Au valorizat oportunitatea de a călători, de a explora locuri noi, de participa la jocuri și activități, de a se distra.

Locația aleasă a oferit condiții optime de cazare și masă, spațiu pentru jocuri și activități.

Plimbarea în Parcul Veverița din Vatra Dornei, turul ghidat de un ranger în Centrul de vizitare al Parcului Național Călimani și în aria protejată din Tinovul mic, urcarea cu Telescaunul pe Dealul Negru, au constituit ocazii de a explora zona, de a afla informații interesante, de a trăi emoții variate, de a se descoperi pe sine în situații noi și de a depăși obstacole interioare.

Din bugetul propriu al Fundației COTE au fost asigurate costurile pentur taxele de vizitare, dulciuri și premii simbolice pentru concursurile de seară.Programul Școlilor de vară a vizat asigurarea premiselor pentru stimularea spiritului civic, formarea abilităților de gândire critică, dezvoltarea deprinderilor de planificare, comunicare și lucru în echipă. După revenirea acasă, grupurile de elevi din fiecare comunitate vor continua să lucreze ca o echipă, sub îndrumarea cadrelor didactice și a experților Fundației COTE, pentru a finaliza și pune în practică, cu un impact cât mai mare asupra comunității și asupra dezvoltării personale, ideile de mini-proiecte elaborate de ei.

Mai multe imagini din cursul școlilor de vară găsiți în albumul facebook

Pentru informații despre proiectul ”Școli prietenoase în comunități implicate” vedeți și: prezentare proiect , www.scoli-prietenoase.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.