Școala Gimnazială Pârcovaci – gazda Caravanei mesajelor incluziunii sociale

Școala Gimnazială Pârcovaci – gazda Caravanei mesajelor incluziunii sociale

Sursa: ZiarulDeIasi

Școala Gimnazială Pârcovaci a fost gazda Caravanei mesajelor incluziunii sociale în ziua de 6 martie 2019. Copiii au primit în dar dulciuri și veste matlasate. Evenimentul face parte din activitățile prevăzute în cadrul proiectului ”Școli prietenoase în comunități implicate”.

Reprezentanții I.S.J. Iași, ai Asociației HoltIs și ai Fundației Cote s-au deplasat în ziua de 6 martie 2019 la Școala Gimnazială Pârcovaci, pentru derularea unui eveniment educațional remarcabil, ce face parte dintr-o amplă campanie de informare și conștientizare locală a importanței educației și a valorilor incluziunii sociale. Este vorba despre Caravana mesajelor incluziunii sociale, în cadrul căreia s-au purtat discuții cu elevii și cu părinții acestora, cu numeroase cadre didactice, fiind prezentate activitățile și programele de tipul Școală după școală sau A doua șansă ce se vor derula în localitate în următorii 3 ani. În acest sens au fost distribuite, de asemenea, flyere.

Elevii școlii au prezentat un program generos de cântece și dansuri populare, un moment artistic deosebit fiind cel susținut de corul alcătuit din cadre didactice, părinți și copii. Expoziția tematică de mărțișoare cu titlul Prieteni, prietenii, școli prietenoase, organizată în școală a constituit o surpriză pentru public. La eveniment a participat și domnul Gheorghiță Curcă, Primarul orașului Hârlău, care și-a exprimat încrederea în obiectivele proiectului și în rezultatele ce nu vor întârzia să apară.

Prin proiect, elevii de gimnaziu vor beneficia de activități nonformale (tabere, ateliere estivale), propuse și coordonate de reprezentanții Fundației Cote. Părinții elevilor din școală vor beneficia de cursuri de educație parentală, susținute de reprezentanții Asociației HoltIS. Sunt de asemenea foarte importante și celelalte beneficii pe care proiectul le aduce în comunitate. Școala Gimnazială Pârcovaci, asemenea altor școli incluse în proiect, va beneficia și de dotări: 1 tablă interactivă multifuncțională, laptop, precum și mobilier școlar.

Echipa care a planificat și derulat caravana este formată din managerul de proiect, prof. dr. FARCAȘ Genoveva, MANEA Sabina, expert coordonator campanie informare și conștientizare locală, RAUS Gabriela, expert coordonator echipa mobilă de sprijin educațional, SIMION Mihaela, expert responsabil Școală după școală, MOTAȘ Viorel, expert responsabil A doua șansă, Luciana ANTOCI, expert în management educațional, TAMAȘ Camelia, consilier școlar și MENDELOVICI Alina, expert educație specială. Directorul școlii, prof. Laura Crăciun, s-a implicat cu profesionalism în organizarea caravanei, eveniment ce a marcat prin atmosfera deosebită de sărbătoare începutul lunii martie la Pârcovaci.

Caravana mesajelor incluziunii sociale se va derula în luna aprilie la Liceul Teoretic “Lascăr Rosetti” Răducăneni.

Inspectoratul Școlar Județean Iași, alături de partenerii săi, Asociația HoltIS și Fundația COTE, implementează acest proiect în cadrul Programului „ȘCOALĂ PENTRU TOȚI”, Axa prioritară 6, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Mai multe detalii despre Caravana Școli prietenoase în comunități implicate și despre evenimentul de la Pârcovaci pot fi regăsite pe site-ul proiectului: http://scoli-prietenoase.ro/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.