TeleM – Educatie – Școli prietenoase în comunități implicate

TeleM – Educatie – Școli prietenoase în comunități implicate

Sursa: TeleM

–––––

Un nou proiect pentru elevi a fost lansat. Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi implementeaza in perioada iunie 2018-mai 2021, ”Școli prietenoase în comunități implicate” 106616, în cadrul Programului „ȘCOALĂ PENTRU TOȚI”, Axa prioritară 6, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Obiectivul general consta în reducerea si prevenirea abandonului scolar timpuriu si promovarea accesului egal la învatamântul prescolar, primar si secundar de calitate pentru 940 de copii.

Inspectoratul Scolar judetean, în calitate de beneficiar impreuna cu Asociatia HoltIS si Fundatia COTE, implementeaza proiectul in cadrul Programului SCOALA PENTRU TOTI, Axa prioritara 6, Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020, care se va desfasura pe o perioada de 36 de luni.

Prof. Sabina Manea, coordonator de campanie de informare si constientizare locala:

„Durata proiectului este de 36 de luni, iar obiectivul general consta în reducerea si prevenirea abandonului scolar timpuriu si promovarea accesului egal la învatamântul prescolar, primar si secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învatare formale, non-formale si informale pentru reintegrarea în educatie si formare, a 940 de copii anteprescolari, prescolari, scolari si tineri care au abandonat scoala si de adulti care nu si-au finalizat educatia obligatorie. Concret, este vorba despre cel putin 60 de anteprescolari si de cel putin 200 de prescolari din localitatile Raducaneni, Pârcovaci, Deleni, Erbiceni, precum si din orasele Podu Iloaiei si Hirlau, comunitati dezavantajate socio-economic. Din grupul tinta mai fac parte 480 de elevi din învatamântul primar si gimnazial, 200 de tineri si adulti reintegrati în educatie, precum si 260 de profesori din scolile vizate. Proiectul se adreseaza si personalului didactic, în vederea cresterii capacitatii acestora de a gestiona situatii de criza educationala si dezvoltarii abilitatilor de a implementa programele «A doua sansa» si «Scoala dupa Scoala», tinând cont de localizarea scolilor în zone defavorizate/mediul rural”, a declarat prof. Sabina Manea, coordonator de campanie de informare si constientizare locala.

În cadrul proiectului va fi derulată o campanie de informare și conștientizare locală a importanței educației și valorilor incluziunii sociale, vor fi asigurate servicii și programe educaționale pentru copiii de vârstă ante-preșcolară, preșcolară și pentru tineri/adulți care nu și-au finalizat educația obligatorie, în vederea prevenirii și reducerii părăsirii timpurii a școlii și de asemenea va fi asigurată formarea resurselor umane din școli în vederea furnizării unor programe educaționale relevante și de calitate.

–––-

–––––

2018-08-01-tele-m-educatie-106616

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.