Formare Educatori Parentali – DGASPC Iasi

Formare Educatori Parentali – DGASPC Iasi

Filiala Iași a Fundației Holt România-FCSSCF în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului împlementează proiectul “Siguranța și Sprijin – Optimizarea serviciilor Centrului Social de Ocrotirea femeilor Victime ale Violenței Domestice din județul Iași” în cadrul programului Programului RO20 „Violența domestică și violența bazată pe deosebirea de sex” finanţat printr-un grant acordat de Norvegia în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014.
Proiectul își propune propune imbunătățirea funcționării și dezvoltarea/diversificarea serviciilor Centrului Social pentru Ocrotirea Victimelor Violenței Domestice, centru aflat în structura DGASPC Iași. Se urmarește creșterea calității vieții victimelor rezidente în centru prin adaptarea serviciilor la nevoile specifice identificate.
În vederea asigurării sustenabilității serviciilor dezvoltate în cadrul proiectului (Activitatea A.8. – Asigurarea cadrului de sustenabilitate), Partenerul reprezentat de Filiala Iași a Fundației Holt România-FCSSCF a format 12 specialiști din cadrul DGASPC Iași ca Educatori Parentali.
Formarea teoretică a specialiștilor din cadrul DGASPC Iași a fost susținută în perioada 19-22 aprilie 2016, la Vatra Dornei, Hotel Dorna, Jud. Suceava. Ulterior acestei formări, fiecare dintre specialiștii formați va susține câte un curs de educație parentală cu persoanele vulnerabile (victime ale violenței domestice) care accesează serviciile instituției.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.