Formular 230 – 2015

Stimați Colaboratori,

Pentru că acum Legea vă permite, puteți controla unde se duce impozitul dumneavoastră!

Conform prevederilor art. 79, alin. (1) din Codul Fiscal atualizat, ”contribuabilii pot dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 2% din impozitul anual pe venitul din salarii, pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii, unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private, conform legii. Persoanele fizice care obțin venituri asimilate salariilor beneficiază de aceleași prevederi”.

Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație, ci este, în esență, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta!
Prin urmare, aveți posibilitatea de a susține Programul de Educație Parentală dezvoltat de către Asociația HoltIS.

Dacă doriți ca, prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venitul din salarii sau alte surse, pe care angajatorul dumneavoastră l-a plătit statului in cursul anului 2015, sa sprijiniți Programul de Educație Parentală dezvoltat de către Asociația HoltIS, urmați în ordine pașii de mai jos, până la data de 25 MAI 2016.

PASUL 1: Descarcati formularul D 230, precompletat cu datele Asociației HoltIS, accesand urmatorul link:

Descarca Formular 230/2015 HoltIS

PASUL 2: Completați formularul D230 cu datele dvs. de identificare conform CI/ BI si semnati-l.
Suma corespunzatoare a 2% din impozit nu se completeaza, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: „…Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat …”

PASUL 3: Depuneti formularul D230, apeland la una din urmatoarele modalitati:
3.1. direct la registratura organului fiscal;
sau
3.2. prin poștă, cu scrisoare recomandată, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu (potrivit legii este acceptată și adresa unde locuiește efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în Romania) sau la Administrația Finanțelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/ instituției angajatoare).
sau
3.3. electronic: Formularul se poate transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Va multumim pentru sustinere!
Cu deosebită considerație,
Prof.dr. Stefan Cojocaru
Asociația HoltIS

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.