BZI – Proiect lansat de Inspectoratul Scolar Iasi pentru reducerea abandonului scolar

BZI – Proiect lansat de Inspectoratul Scolar Iasi pentru reducerea abandonului scolar

Sursa: BZI

–––

Luni, 28 septembrie, la Iasi are loc conferinta de lansare a proiectului „Impreuna pentru copii!”, eveniment programat pentru ora 11:00. Conferinta este urmata de o sedinta de lucru a educatorilor parentali, in care vor fi abordate mai multe aspecte legate de eficienta derulare a proiectului. Reducerea absenteismului scolar, implicarea si constientizarea parintilor, formarea educatorilor parentali, furnizarea serviciilor de sprijin pentru elevii aflati in situatia de risc de abandon scolar sunt obiective majore ale noului proiect „Impreuna pentru copii!”.

„ISJ Iasi se implica in proiect, avand convingerea ca educatia este un proces complex la care participa familia, scoala, comunitatea, iar comunicarea si parteneriatul autentic dintre acestea sunt absolut necesare si reprezinta o conditie fundamentala a succesului in educatie, deoarece scoala apartine comunitatii, care trebuie sa o asume cu toate responsabilitatile implicate”, a punctat prof. dr. Camelia Gavrila, Inspector Scolar General.

Proiectul este finantat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, prin Granturile SEE 2009-2014 si administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala, proiect pe care ISJ Iasi il deruleaza impreuna cu Fundatia Holt IS. Se deschide astfel un demers educational complex prin care ISJ Iasi, alaturi de fundatia Holt Iasi incearca sa contureze o fireasca armonie intre scoala, familie si comunitate pentru atingerea unor idealuri paideice superioare.

––––

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.