Cursuri de educație parentală în cadrul proiectului ”Școala te face OM!”- PEC063 – Ivănești

În cadrul proiectului „Școala te face OM!” – PEC063 au început primele cursuri de educație parentală pentru părinții copiilor din ciclul primar din comunitățile rurale ale județului Vaslui.

În comuna Ivănești, în cadrul Școlii Gimnaziale Ursoaia a debutat primul curs de educație parentală cu participarea a 10 părinți. Cursul de educație parentală se desfășoară după modelul programului „Cum să devenim părinți mai buni” și este susținut de către doamna Roșu Anca Flavia, ca urmare a participării sale la programul de formare teoretică a educatorilor parentali, susținut de către Filiala Iași a Fundației Holt România-FCSSCF in luna iunie 2015.

Filiala Iași a Fundației Holt România-FCSSCF este parteneră a UAT – Județul Vaslui în implementarea proiectului „Școala te face OM!” – PEC063, un proiect finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS).

Componenta de educație parentală este una din măsurile de intervenție destinate prevenirii abandonului școlar și creșterii participării școlare a copiilor de clasele I-IV din mediul rural din județul Vaslui din cadrul proiectului „Școala te face OM!” – PEC063.

În comuna Ivănești, în cadrul proiectului „Școala te face OM!” – PEC063 sunt planificate a se derula două cursuri de educație parentală la care vor putea participa 20 de părinți ai copiilor din ciclul primar din mediul rural pentru care sunt necesare măsuri de intervenție pentru prevenirea abandonului școlar și creșterea participării școlare.

1.1 1.2

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.