Anunt recrutare educatori parentali in judetul Bacau -2015
INVITAȚIE
pentru participarea la proiectul
Incluziune socială prin furnizarea de servicii sociale integrate la nivelul comunităţii
– componenta de educație parentală
Reprezentanța UNICEF în România în parteneriat cu Asociația HoltIS, continuă procesul de dezvoltare a rețelei naționale de educatori parentali în cadrul proiectului Incluziune socială prin furnizarea de servicii sociale integrate la nivelul comunităţii, formând ca educatori parentali, profesioniști din 45 de unități școlare situate în județul Bacău.
În cadrul acestui proiect, vor fi formați și acreditați ca Educatori Parentali 150 de specialiști, din unitățile școlare situate în aria de intervenție a proiectului. Acreditarea ca educator parental presupune parcurgerea unei etape de pregătire teoretică si a unei etape de pregătire practică.
• Pregătirea teoretică a celor 150 de cadre didactice se face în 6 serii (câte 25 participanți/serie) timp de 4 zile/serie, în perioada 24 august – 30 septembrie 2015.
• Pregătirea practică constă în susținerea de către fiecare participant la formarea teoretică, a 4 cursuri de educație parentală (câte unul pe semestru, pe parcursul a doi ani școlari, până in septembrie 2017) cu 15 părinți/curs care au copii înscriși în grădinița/școala/liceul unde activează.
Pentru derularea tuturor activităților, participanții vor avea puse la dispoziție toate materialele necesare (Ghidul educatorului parental, mapele parinților, Ghidul părinților, gustări pentru părinți, consumabile).
În baza parteneriatului încheiat de instituția pe care o reprezentați cu Reprezentanța UNICEF în România, există oportunitatea ca un cadru didactic din fiecare ciclu de educație al unității școlare (grădiniță, ciclu primar, ciclu gimnazial, ciclu liceal) din instituția dumneavoastră să participe la procesul de formare și să se acrediteze ca Educator Parental, după modelul HoltIS: Educație Parentală Apreciativă.
Criterii de selectie pentru cadrele didactice:
• Învățător/Profesor titular în una din școlile din județul Bacău, implicate în proiect;
• Abilități de utilizare a calculatorului și internetului;
• Disponibilitatea de a participa la programul de formare de 4 zile în domeniul Educație Parentală Apreciativă;
• Disponibilitatea de a desfașura un curssuri cu părinți/tutori ai copiilor înscriși în școala unde activează;
Pentru efctuarea înscrierii se accesează platforma online http://www.educatieparentala.ro/intranet/unicefbacau, secțiunea ÎNREGISTRARE și se completează formularul de înscriere.
În cazul în care, dintr-o instituție școlară se vor înscrie mai multe cadre didactice pe fiecare ciclu educațional, cele 150 de cadre didactice care vor intra în procesul de formare sunt selectate dupa regula: „Primul înscris, primul selectat”. De asemenea, rugăm cadrele didactice interesate ca ulterior înregistrării pe platformă, să trimită un mail la adresa: claudia.clicinschi@holtis.ro, specificând numele, poziția ocupată și școala în care activează.
Participarea la acest curs, se finalizează cu obținerea unui Certificat de Acreditare ca „Educator Parental – Educație Parentală Apreciativă” care oferă posibilitatea susținerii unor cursuri de educație parentală în calitate de Educator Parental.
Toate costurile (masa, cazare, transport, materiale necesare) legate de formarea (teoretică și practică) a celor 150 de cadre didactice sunt suportate din bugetul proiectului.
Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne contactați la telefon: 0332/402.516 sau 0725/219.179 (între orele 9.00—15.00, luni-vineri) sau pe mail: claudia.clicinschi@holtis.ro. Persoana de contact: Claudia Clicinschi.
Cu cele mai apreciative gânduri,
Prof. Univ. Dr. Ștefan Cojocaru
Președinte HoltIS
Educatia parentala