Bona potrivita – Iasi.

<strong>Programul</strong>

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operaţional Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritară nr. 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”

Domeniul major de intervenţie 5.1. „Dezvoltarea si implementarea măsurilor active de ocupare”

<strong>Titlul proiectului</strong>

Bona potrivita – Iasi. Promovarea masurilor active de ocupare a persoanelor inactive si a celor somere de lunga durata
  

<strong>Data inceperii proiectului</strong>

01 octombrie 2010

<strong>Data finalizarii proiectului</strong>

30 Septembrie 2012

<strong>Obiective</strong>

1. Dezvoltarea unui program de formare profesionala acreditat pentru 125 de femei inactive sau aflate in somaj de lunga durata in domeniul baby sitting (bone). Domeniul baby sitting (bonelor) nu este unul foarte bine reglementat in Romania; desi exista in COR, aceasta profesie nu se bucura de programe de formare profesionala, de prestigiu social si de avantajele care decurg din pregatirea profesionala. In cadrul proiectului ne propunem calificarea a 125 de femei in acest domeniu profesional, conform standardelor internationale din domeniu si promovarea acesti profesii in Romania.

2. Informare şi consiliere profesională in dezvoltarea carierei pentru 125 de femei inactive sau aflate in somaj de lunga durata. Grupul tinta al proiectului va beneficia de informare si consiliere privind cariera, consiliere pentru orientarea catre acesta profesie si consolidarea abilitatilor, deprinderilor si competentelor profesionale a persoanelor participante la program.

3. Elaborarea si implementarea de planuri de actiune individualizate pentru 125 de femei inactive sau aflate in somaj de lunga durata care vor participa la programul de formare profesionala. Pentru realizarea obiectivului general este necesara realizarea in parteneriat cu beneficiarii a acestor planuri de actiune individualizate, tinand cont de nevoile specifice ale fiecarui participant in parte.

4. Furnizarea de asistenta pentru cautarea unui loc de munca, consiliere si acompaniere pentru 125 de femei inactive sau aflate in somaj de lunga durata. Pentru absolventii programului de formare profesionala, ne propunem sprijinirea acestora in gasirea unui loc de munca, atat prin intermediul campaniilor de informare si publicitate, prin evenimetele publice organizate, cat si prin intermediul unui targ al bonelor care se va desfasura in locatia proiectului.

5. Plasarea pe piata muncii a cel putin 40% dintre beneficiarii programului de calificare profesionala. Ne propunem integrarea pe piata muncii a cel putin 40% dintre absolventele programului de calificare profesionala in meseria de baby sitting, ca activitate independenta.

6. Oferirea de servicii de integrare la locul de muncă pentru 50 de femei inactive sau aflate in somaj de lunga durata, consiliere, monitorizare, supervizare şi mediere pentru pastrarea locului de muncă. Dupa plasarea pe piata muncii, expertii pe termen lung implicati in proiect vor asigura servicii de consiliere, monitorizare, supervizare si mediere pentru pastrarea locului de munca, for organiza atat activitati individuale, cat si de grup la care vor participa beneficiarii proiectului.

  

<strong>Grupurile tinta</strong>

125 de persoane de gen feminin, cu varsta de peste 40 de ani, care sunt inactive sau care se afla in somaj de lunga durata.
  

<strong>Rezultate estimate</strong>

– 125 de femei inactive sau aflate in somaj de lunga durata, recrutate si selectate pentru a beneficia de program; – 125 de femei inactive sau somere de lunga durata vor participa la cursuri de calificare in meseria de baby sitting; – 125 de femei inactive sau somere de lunga durata vor beneficia de informare si consiliere profesionala; – 125 de femei inactive sau somere de lunga durata isi vor consolida abilitatile auto-organizare si stima de sine; – 125 de planuri de actiiune individualizate vor fi elaborate si implementate de catre echipa de implementare;  – 5 serii de calificare de cate 25 de persoane vor fi organizate in cadrul proiectului; – 125 de femei inactive sau somere de lunga durata vor beneficia de servicii de mediere, acompaniere in vederea gasirii unui loc de munca; – cel putin 50 de persoane inactive sau somere de lunga durata vor deveni PFA si vor intreprinde activitati independente; – 1 site web realizat in cadrul proiectului destinat bonelor si familiilor care doresc sa angajeze bone; – 2 conferinte de presa (una de lansare si una la finalizarea implementarii proiectului); – 3 targuri de job-uri destinate bonelor; – 2 campanii de informare-educare-comunicare ; – 1500 de pliante vor fi distribuite; – 1 program de calificare acreditat; – 1800 de ore formare; – 1 metodologie de evaluare a bonelor; – 1 metodologie de evaluare si mediere; – 1 raport de evaluare finala; – 125 de ghiduri Bona Potrivita.

<strong>Parteneri</strong>

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi

<strong>Colaboratori</strong>

Gradinita cu Program Prelungit nr. 3, Iasi

<strong>Buget</strong>

2.125.288 lei

<strong>Finantatori</strong>

Guvernul Romaniei, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale AMPOSDRU (Bugetul National),

Fondul Social European POS DRU 2007-2013,

Holt Romania – Filiala Iasi.

<strong>Manager de proiect</strong>

Conf.dr. Stefan Cojocaru

Comments are closed.