Analiză de etapă: Provocări și reușite în implementarea activităților integrate în vederea reducerii abandonului școlar și încurajării participării școlare

Analiză de etapă: Provocări și reușite în implementarea activităților integrate în vederea reducerii abandonului școlar și încurajării participării școlare

În perioada 13-15 ianuarie 2017 a avut loc la Hotel Bradul, Vatra Dornei sesiunea de informare intitulată „Analiză de etapă: Provocări și reușite în implementarea activităților integrate în vederea reducerii abandonului școlar și încurajării participării școlare”.

Evenimentul a fost organizat de Unitatea Administrativ Teritorială – Județul Vaslui în calitate de Promotor al proiectului „Școala te face OM” – cod proiect PEC063, proiect în care Fundația HOLT România – Filiala Iași este partener.

La eveniment au participat 81 de cadre didactice din județul Vaslui, educatori parentali formați de către Fundația HOLT România – Filiala Iași în cadrul proiectului, însoțiți de membri ai echipei de implementare.

Scopul acestei întâlniri a fost acela de a realiza un schimb de impresii, bune practici și reușite obținute de către educatorii parentali pe parcursul implementări proiectului și totodată de a enumera problemele cu care s-au confruntat pe durata desfășurării cursului de educație parentală. Ne bucurăm să fi identificat împreună soluții de îmbunătățire și eficientizare a intervențiilor, câteva dintre strategiile cu impact pozitiv și pe termen lung asupra grupurilor țintă implicate în proiect (copii, părinți, cadre didactice) și propuneri de activități care pot veni în completarea intervențiilor propuse.

Toate aceste elemente ajută la îmbunătățirea programul de Educație Parentală prin furnizarea unei imagini autentice despre elementele forte ale programului, dar și despre aspectele ce pot fi eficientizate. Mulțumim cadrelor didactice participante care, prin experiența proprie au devenit actori ai unei schimbării globale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.