Stefan Cojocaru

Stefan Cojocaru

Director Holt Romania – Filiala Iasi

Stefan Cojocaru este conferentiar universitar doctor in cadrul Catedrei de sociologie si asistenta sociala a Facultatii de Filosofie, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi si director al Filialei Iasi a organizatiei Holt Romania.

Pentru mine, Holt Romania este una dintre organizatiile din domeniul protectiei copilului si familiei care a venit intotdeauna cu proiecte inovatoare si viziuni care pun copilul in centrul interventiei. A fi coordonatorul echipei din Iasi este o oportunitate de a milita pentru promovarea drepturilor copilului si de a rafina modalitatile prin care specialistii pot sa intervina animati de dorinta de a schimba in bine, pe termen lung viata familiilor mobilizind si valorizand resursele acestora.

A publicat numeroase studii si cercetari in domeniul sociologiei si asistentei sociale in care a abordat aspecte contemporane ale teoriilor si practicii in domeniul social. La prestigioasa editura Polirom, a publicat:
– Metode apreciative in asistenta sociala.
– Ancheta, supervizarea si managementul de caz (2005)
– Proiectul de interventie in asistenta sociala.
– De la propunerea de finantare la proiectele individualizate de interventie (2006)
– Managementul de caz in protectia copilului.
– Evaluarea serviciilor si practicilor din Romania (2008, coautor)
– Evaluarea programelor de asistenta sociala (2010).

Este promotorul metodelor apreciative in domeniile asistentei sociale, managementului de caz si supervizarii, viziune care pune accent pe renuntarea la „paradigma deficientei” si centrarea pe succes

Comments are closed.